Η Τρίτη τάξη επισκέφτηκε το πρώτο τρίμηνο (Νοέμβριος) το εργοστάσιο Σοκολάτας, στο οποίο γνωρίσαμε την προέλευση του κακάου, την παρασκευή και επεξεργασία του μέχρι και την παραγωγή της Σοκολάτας. Έγινε γνωριμία του φυσικού περιβάλλοντος που ευδοκιμεί το κακαόδεντρο, αλλά και του λαού που το πρωτοχρησιμοποίησε στη διατροφή του.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν επίσης πως φτιάχνονται τα γλειφιτζούρια και να γευτούν το κάθε τμήμα το δικό του χειροποίητο γλειφιτζουράκι!