Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 17 Απρίλιος 2018

adymΣας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Θέρμης σε συνεργασία με την 4η Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης εφαρμόζουν το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής και Αγωγής Στοματικής Υγείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη Οδοντιάτρων στα σχολεία, ενημέρωση των μαθητών/τριών, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την σωστή υγιεινή των δοντιών, εκμάθηση και εκπαίδευση στο σωστό τρόπο στοματικής υγιεινής και καταγραφή της στοματικής κατάστασης των παιδιών.

Από τις παραπάνω δραστηριότητες του προγράμματος προαιρετική είναι μόνο η εξέταση και καταγραφή της στοματικής κατάστασης των παιδιών για την οποία χρειάζεται να υπάρχει οπωσδήποτε και ο Α.Μ.Κ.Α. του παιδιού.

Όλοι οι γονείς θα πρέπει να επιστρέψουν το συνημμένο έντυπο εξουσιοδότησης μέχρι την Πέμπτη, 19/04/2018 και να σημειώσουν με Χ στο κατάλληλο πεδίο αν επιθυμούν να γίνει εξέταση και καταγραφή της στοματικής κατάστασης του παιδιού τους. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σημειώσουν και τον Α.Μ.Κ.Α.

Η συμμετοχή των παιδιών στις υπόλοιπες δραστηριότητες του προγράμματος θα γίνει υποχρεωτικά, γι' αυτό και στις παρακάτω ημερομηνίες θα πρέπει να έχουν μαζί την οδοντόβουρτα και την οδοντόκρεμά τους.

Α' τάξη: 23 & 24 Απριλίου 2018

Δ' τάξη: 27 & 30 Απριλίου 2018

ΣΤ' τάξη: 25 & 26 Απριλίου 2018