6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019

psNRysiouΣας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, ορίζεται ως ημέρα για την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα: «Αγαπώ την Άθληση - Αγαπώ την Υγεία μου». Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι δράσεις την συγκεκριμένης ημέρας θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Θέρμη.

 
Επειδή ο αριθμός των παιδιών είναι μεγάλος και δεν μπορεί να γίνει η επίσκεψη σε μία ημέρα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ως εξής:
 
  • Α', Β' και Γ' τάξεις την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 και
  • Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019. 
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να υπάρχει στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
 
Παράλληλα την ημέρα που τα παιδιά των τριών τάξεων θα βρίσκονται στην επίσκεψη τις δύο τελευταίες ώρες του προγράμματος θα γίνει παρουσίαση από διαιτολόγο του Κέντρου Υγείας για την υγιεινή διατροφή για τους υπόλοιπους μαθητές/τριες που θα βρίσκονται στο σχολείο.
 
Οι γονείς που ενδιαφέρονται και επιθυμούν, μπορούν να φέρουν στο σχολείο την ημέρα που θα παραμείνουν τα παιδιά τους τρόφιμα όπως σαλάτες και φρούτα που έχουν σχέση με την υγιεινή διατροφή.