Erasmus+ KA229 (2020-2023) – “Little Prince embracing his European friends on challenged earth”

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020

ErasmusΤο σχολείο μας για τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 θα συμμετέχει σε ένα καινούριο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: "Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του στη γεμάτη προκλήσεις Γη", (”Little Prince embracing his European friends on challenged earth”).

Σύμφωνα με το σενάριο έξι (6) γαλαξιακοί εξερευνητές (Πρίγκιπες / Πριγκίπισσες) έχουν έρθει στη Γη από έναν μακρινό Γαλαξία. Τους έχουν στείλει οι γονείς τους για να μάθουν για τη Γη και τους ανθρώπους και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα. Αλλά τι πρέπει να μάθουν; Πώς πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους; Οι έξι (6) εξερευνητές θα χωριστούν και ο καθένας θα προσγειωθεί σε διαφορετική χώρα εταίρο. Στην Ιρλανδία, την Ισπανία, στην Ιταλία, στην Κροατία, στην Πολωνία και στο Νέο Ρύσιο στην Ελλάδα.

Το έργο επιδιώκει να δώσει έναυσμα στους μαθητές να προβληματιστούν σχετικά με τα τρέχοντα παγκόσμια ζητήματα, να τους ευαισθητοποιήσει στην ποικιλομορφία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, ωθώντας τους να εμπλακούν ενεργά. Στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και της δημιουργικότητας των παιδιών, στην προώθηση των κοινωνικών, ψηφιακών, γλωσσικών δεξιοτήτων και της αυτονομίας τους.

Μέσα από το ταξίδι των έξι (6) νέων γαλαξιακών εξερευνητών στην Ευρώπη, οι σχολικές κοινότητες θα ερευνήσουν και θα προβληματιστούν για θέματα όπως η αλλαγή του κλίματος, οι πόλεμοι και οι πρόσφυγες, η ανισότητα των φύλων, οι ανεύθυνες και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο εθισμός στις οθόνες και η έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά θα ερευνήσουν, θα αναλύσουν, θα συγκρίνουν και θα κληθούν να βρουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα του αιώνα μας και χάρη σε αυτή την ένωση θα μάθουν και θα εκτιμήσουν την ευρωπαϊκή κληρονομιά.