Erasmus+ KA229 (2020-2023) "Ο Γαλαξιακός Ερευνητής ΡΥΣΙ προσγειώθηκε στο Σχολείο μας!!!

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 23 Μάρτιος 2021

ErasmusΑνακαλύπτοντας εκ νέου το κλασικό «Ο μικρός πρίγκιπας», οι μαθητές θα ερευνήσουν, θα αναλύσουν, θα συγκρίνουν και θα προτείνουν λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα του αιώνα μας. Το ενδιαφέρον των παιδιών ξεκινά με μια ιστορία: 6 νέοι γαλαξιακοί εξερευνητές έχουν έρθει στη Γη από έναν μακρινό Γαλαξία. 6 Πρίγκιπες/Πριγκίπισσες των οποίων οι γονείς τους έχουν στείλει στη Γη για να μάθουν γι' αυτήν και να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της κ. Καραογλάνη, εκπαιδευτικού Εικαστικών, δημιούργησαν τον γαλαξιακό ερευνητή που προσγειώθηκε στην Ελλάδα, τον ΡΥΣΙ, και μαζί του το ταξίδι αρχίζει!!!

rysi

 

Μέσα από το ταξίδι 6 νέων γαλαξιακών εξερευνητών σε όλα τα εταιρικά κράτη (ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ), όλες οι σχολικές κοινότητες θα ερευνήσουν και θα προβληματιστούν για θέματα όπως η αλλαγή του κλίματος, οι πόλεμοι και οι πρόσφυγες, η ανισότητα των φύλων, οι ανεύθυνες και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο εθισμός στις οθόνες και η έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων.

1
2
3
4
5
6
7
8
9