Επαναλειτουργία Σχολείων

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 06 Μάιος 2021

psNRysiouΣας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. «Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των ως άνω σχολικών μονάδων, καθώς και για τους/τις εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ - ΕΒΠ, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής, και, για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην σχολική μονάδα».

Η προμήθεια του 1ου αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) μπορεί να γίνει από τα φαρμακεία με τον Α.Μ.Κ.Α. μέχρι το Σάββατο, 08/05/2021, ενώ η προμήθεια του 2ου αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) θα ξεκινήσει την Δευτέρα, 10/05/2021.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο σχολείο τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα, σύμφωνα με την εγκύκλιο Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707(ΦΕΚ 1825/5-5-2021).