Erasmus+ (2020-2023) - Visit of Partner Schools to Spain - Επισκέψη των Εταιρικών Σχολείων στην Ισπανία

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 31 Μάιος 2023

Logo erasmus 2020 smA group of three children, the principal of Neo Rysio Primary School and the program coordinator - an English teacher of the school visited Spain from 22nd-26th May 2023 in terms of the sixth and final mobility of the ERASMUS+ PROJECT “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”.

 

The children were hosted by families in Sabadell, in Spain and participated in activities in “Estel” school, in which they had various workshops, practiced the English language and acquired social bonds with children from Spain and other countries such as Ireland, Poland, Croatia and Italy, who were also hosted by local families.

 

There was a welcome ceremony at the city’s Town Hall, and a city center tour in Sabadell. The students worked on an e-book project, visited a nearby forest and tested the water clarity of the river Rius, created pieces of art inspired by Gaudi’s technique, admired traditional dances with sticks, visited a fossils museum and created the final poster of the project. They also had a day trip to Barcelona, where they visited Camp Nou, had a picnic at the park de la Ciutadella and a walking tour in the center of the city.

 

The farewell ceremony invoked many nice memories of the three years’ implementation of this demanding and ambitious project.

 

IMG-20230530-WA0000
IMG_1655
IMG_20230522_105047
IMG_4187

 

Την εβδομάδα 22-26 Μαΐου 2023, αντιπροσωπεία από τον διευθυντή, μία καθηγήτρια αγγλικών και τρεις μαθητές/τριες του Δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στα πλαίσια της έκτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Ισπανία και συγκεκριμένα το σχολείο «Estel» που βρίσκεται στην πόλη Sabadell. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα εργαστήρια εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ισπανία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Πολωνία, Κροατία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες της περιοχής.

 

Το καλωσόρισμα έγινε με μία τελετή στο δημαρχείο της πόλης και μια περιήγηση στο κέντρο της πόλης Sabadell. Οι μαθητές σε ομάδες ασχολήθηκαν με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο το οποίο περιέχει τη δουλειά που έγινε σε κάθε θεματική, επισκέφθηκαν το ποτάμι Rius σε ένα κοντινό δάσος και έλεγξαν την καθαρότητα του νερού, δημιούργησαν έργα τέχνης με την τεχνική του Gaudi, παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς με ξύλα, επισκέφτηκαν ένα μουσείο απολιθωμάτων και δημιούργησαν την τελική αφίσα του προγράμματος. Επίσης κάνανε μια ημερήσια εκδρομή στη Βαρκελώνη, όπου επισκέφθηκαν το γήπεδο CampNou της ομάδας της Μπαρτσελόνα, κάνανε πικνίκ στο πάρκο Ciutadella και περπατήσανε στο κέντρο της πόλης.

 

Η αποχαιρετιστήρια τελετή δημιούργησε πολλές όμορφες αναμνήσεις από τις δράσεις, που έγιναν κατά τη διάρκεια της τριετούς υλοποίησης αυτού του τόσο φιλόδοξου και απαιτητικού προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία με αυτή την επίσκεψη.

 

Erasmus+ (2020-2023) Final Product - Τελικό Προϊόν Προγράμματος Erasmus+

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 28 Μάιος 2023

Logo erasmus 2020 smWith the completion of the Erasmus+ program, the schools that participated in the program from Croatia, Ireland, Italy, Poland, Spain and Greece, prepared the final presentation product of the program in the form of an e-book.

You can visit it at:

https://w5qplzmmitmao8wr0snvkq.on.drv.tw/erasmus%202022-2023/www.estelerasmus23.com/

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Ερασμους+, τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από την Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία και Ελλάδα, ετοίμασαν το τελικό προϊόν παρουσίασης του προγράμματος με τη μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου. Μπορείτε να το επισκεφτείτε στη παραπάνω διεύθυνση.

Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 18 Μάιος 2023
psNRysiouΜε στόχο την ανάδειξη της σημασίας αλλά και της δυναμικής της γαλλικής ως γλώσσας που συνδέει τις πέντε ηπείρους, ο μήνας Μάρτιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο τη Γαλλοφωνία.
 
Με αφορμή τη γιορτή της Γαλλοφωνίας η Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί» διοργάνωσε για όγδοη συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Εκφραστικής και Θεατρικής Ανάγνωσης στα γαλλικά στον οποίο έλαβαν μέρος δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πόλης.
 
Στον Διαγωνισμό αυτό συμμετείχε η μαθήτρια της έκτης τάξης του σχολείου μας, Κοροκυθάκη Ιωάννα, η οποία διακρίθηκε για τη θεατρική ανάγνωση ενός γαλλικού κειμένου και βραβεύτηκε με το Δεύτερο Βραβείο προβάλλοντας έτσι τόσο το σχολείο της και την ιδιαίτερη σχέση αυτού με την γαλλική γλώσσα.
 
IMG_20230511_094143
IMG_20230517_221548
IMG_20230517_221549
 
Η Γαλλοφωνία, που πρωτοεμφανίστηκε το 1880 κάτω από τη γραφίδα του γεωγράφου Ονήσιμου Ρέκλου για να περιγράψει τη γλωσσική και πολιτιστική κοινότητα που αποτελούσε η Γαλλία με τις αποικίες της, έχει σήμερα απελευθερωθεί από την αποικιακή χροιά και προσδιορίζει δυο διαφορετικές αλλά αλληλοσυμπληρούμενες πραγματικότητες. Στην ευρύτερή της έννοια, περιλαμβάνει το σύνολο των δράσεων προώθησης της γαλλικής γλώσσας και των αξιών των οποίων είναι φορέας, ανεξάρτητα από τις χώρες στις οποίες αυτές αναπτύσσονται. Με τη θεσμική έννοια, η Γαλλοφωνία προσδιορίζει μία διεθνή οργάνωση 88 κρατών και κυβερνήσεων και κρατών-παρατηρητών, που έχουν επιλέξει να προσχωρήσουν στον Καταστατικό της Χάρτη.
 
Πραγματικά, η γαλλική γλώσσα συνεχίζει να κατέχει σημαντική θέση στον κόσμο: μοναδική γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Η γαλλική είναι η μητρική γλώσσα περίπου 88 εκατομμυρίων ανθρώπων, πράγμα που την τοποθετεί στην 11η σειρά στον κόσμο.
 
Η Γαλλοφωνία, όρος που προσδιορίζει πολύ περισσότερα πράγματα από μια απλή γλωσσική κοινότητα, έστω κι αν η γαλλική γλώσσα παραμένει κοινός της παρονομαστής, μεταφέρει παντού στον κόσμο αξίες καθώς και ένα μήνυμα οικουμενικότητας και δημοκρατίας. Τέλος, αποτελεί αναγνωρισμένο παράγοντα ανάπτυξης.
 

Εκδήλωση για την Εθελοντική Αιμοδοσία

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 30 Μάρτιος 2023

psNRysiouΣτο πλαίσιο του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία η Α' τάξη σε συνεργασία με την Ε' τάξη, πήραν μέρος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ρυσίου με αφορμή την ημέρα της αιμοδοσίας που έγινε την Κυριακή 19/03/2023.

Οι μικροί μαθητές μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και διάφορες άλλες δραστηριότητες, πέρασαν το δικά τους μηνύματα για την ημέρα αυτή. Ολοκλήρωσαν τη διαδικασία ενθουσιασμένοι και αποκομίζοντας πολλές καινούριες γνώσεις.

20230319_094333
20230319_302374
20230319_350496
20230319_727077

20230319_315501
20230319_348532
20230319_576608
20230319_965947

Erasmus+ (2020-2023) - Visit of Partner Schools to Poland - Επισκέψη των Εταιρικών Σχολείων στην Πολωνία

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smA group of two teachers and four children from Neo Rysio Primary School visited Poland from 20th-24th March 2003 in terms of the fifth mobility of the ERASMUS+ PROJECT “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” to Poland. The children were hosted by families in Zlotoryja, in Poland and participated in activities during the schedule in this school in which they had various workshops, practiced the English language and acquired social bonds with children from Poland and other countries such as Ireland, Spain, Croatia and Italy, who were also hosted by local families.

During an event, all countries presented the outcome of their effort and a commercial on “Gender Inequality”.

In their free time they had a historical town walking tour, a guided tour and workshops to Vitbis glass baubles factory and a Wroclaw guided sightseeing tour including “Dwarf Hunting”. They also participated in gold panning and enjoyed “Pixel-interactive games”.

20230328_153535466
20230328_153721112
20230328_154058272

Την εβδομάδα 20-24 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθητές/τριες του Δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στα πλαίσια της πέμπτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Πολωνία και συγκεκριμένα σχολείο που βρίσκεται στη Zlotoryja της Πολωνίας. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα εργαστήρια εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Πολωνία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες της περιοχής.

Σε μια εκδήλωση όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και μία διαφήμιση από τη θεματική ενότητα για την ανισότητα των δύο φύλων.

Στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στην ιστορική παλιά πόλη της Zlotoryja, στο εργοστάσιο Vitbis με Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες γυάλινες μπάλες και στο Wroclaw με τα πρωτότυπα αγάλματα των νάνων. Επίσης συμμετείχαν σε εργαστήρια εξόρυξης χρυσού και απόλαυσαν διαδραστικά παιχνίδια με πίξελς.

Εορταστικές Εκδηλώσεις 25ης Μαρτίου

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο, 25 Μάρτιος 2023

revolution 1821Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, διοργάνωσαν και παρουσίασαν μία εξαιρετική γιορτή για να τιμήσουν τον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Μέσα από θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις και τραγούδια τόνισαν τα χαρακτηριστικά εκείνα στοιχεία της διπλής γιορτής και κέρδισαν το χειροκρότημα των συμμαθητών και συμμαθητριών τους, αλλά και των γονέων που παρακολουθούσαν την γιορτή. Στη γιορτή συμμετείχαν και οι γονείς που απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών/τριών και επέδειξαν τις γνώσεις τους για την επανάσταση του 1821. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημοτικούς χορούς που συμμετείχαν παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς.

1679718721835
1679718721880
1679718721901
1679718721911
1679718721920
1679718721941
1679718721955
1679718721973

Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, εκπροσώπησαν την σχολική μας μονάδα στην Δοξολογία και στην παρέλαση που ακολούθησε στο Νέο Ρύσιο, σκορπίζοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που τους συνόδευαν.

1679766852828
1679766852840
1679766852855
1679766852872
1679766852886
1679766852897
1679766852908
1679766852919

Εθελοντική Αιμοδοσία

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2023

psNRysiouΟι μαθητές μας προτρέπουν:

Δώστε αίμα - δώστε ζωή!

Οι μαθητές της Ε' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου, αφού ενημερώθηκαν την Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023, από επισκέπτριες Υγείας γύρω από την πολύτιμη προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας, δημιούργησαν το δικό τους διαφημιστικό σποτ.

Στόχος τους είναι να στηρίξουν με τον τρόπο αυτό την πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας του Ν. Ρυσίου, στη διοργάνωση αιμοδοσίας που θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέου Ρυσίου το πρωί της Κυριακής 19 Μαρτίου 2023.

Erasmus+ (2020-2023) - Completion of the 5th Capsule Activities - Ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της 5ης Ενότητας

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smWe have completed the fifth capsule activities of the ERASMUS+ project about gender inequality.

Many students of our school took part in the activities and acquired awareness on the topic. The activities are described in the following power point which our students are going to present to our partners in Poland during the 5th mobility.

Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες που αφορούσαν την πέμπτη κάψουλα του προγράμματος ERASMUS+ για την ανισότητα των δύο φύλων.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν πολλά από τα τμήματα του σχολείου μας και πολλά ήταν τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη γνώση του θέματος. Οι δραστηριότητες περιγράφονται στο παρακάτω powerpointτο οποίο οι μαθητές μας πρόκειται να παρουσιάσουν στους εταίρους μας στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της 5ης κινητικότητας.

 

Erasmus+ (2020-2023) - Equal / Not Equal - Ισότητα

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 12 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smThe pupils of 6th grade responding to Erasmus + Project “Little prince embracing his European friends on challenged Earth”, 5th capsule about gender inequality, played the game of Equal/ Not Equal where they had the opportunity to question common stereotypes related to gender roles and how these grow biased citizens.

Additionally on March 8th-International Women’s Day- they were informed about the history of IWD and the struggle for equal rights for all people through a workshop carried out at English classes. The pupils grabbed the chance to express themselves through art and investigate on inspiring women creating the circles of equality…

Οι μαθητές της 6ης τάξης ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στην 5η θεματική του προγράμματος Erasmus+,σχετικά με την ισότητα των δύο φύλλων. Μέσα από παιχνίδια δόθηκε η ευκαιρία να αμφισβητήσουν στερεότυπα που σχετίζονται με τους ρόλους των δύο φύλλων και πως αυτά αναπτύσσουν πολίτες με προκαταλήψεις.

Επιπλέον στις 8 Μαρτίου- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- ενημερώθηκαν για την ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας γυναίκας και τους αγώνες για ίσα δικαιώματα ανάμεσα στους ανθρώπους μέσα από ένα εργαστήριο που έγινε στην τάξη των Αγγλικών. Οι μαθητές άρπαξαν την ευκαιρία για να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να εξερευνήσουν γυναικείες προσωπικότητες που εμπνέουν δημιουργώντας τους κύκλους της ισότητας…

IMG_20230306_102052_1
IMG_20230308_114437_1
IMG_20230308_114446_1
IMG_20230308_114456

 

… and drawing portraits of admirable women.

 

All in all the voices raised echoed:

 

“I grow stronger each day!”

 

“I challenge stereotypes and gender bias!”

 

“I will strive towards a gender equal world!”

…και ζωγραφίζοντας πορτραίτα γυναικών που θαυμάζουν.

 

Τα μηνύματα που ακούστηκαν ήταν:

«Δυναμώνω κάθε μέρα!»

«Αμφισβητώ τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις!»

«Θα αγωνίζομαι για ένα κόσμο ισότητας!»

1.1
1.2
1.3
1.4

 

 

Erasmus+ (2020-2023) - Cartoons and Gender Inequality - Καρτούνς και Ανισότητα των Φύλων

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smStudents of E1 class of Neo Rysio Primary School made lists of male and female cartoon heroes and were asked to draw their favorite ones for the 5th mobility to Poland on “Gender Inequality” of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”. It is evident that their artistic expression was based on and influenced by their gender. Girls mostly chose to draw female cartoons and boys male. However, there are some male and female cartoon characters favored by both genders.

disney.1-sm
disney.2-sm
disney.3-sm
disney.4-sm
disney.5-sm
disney.6-sm
disney.7-sm

Μαθητές και μαθήτριες της Ε1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου δημιούργησαν λίστες με ανδρικούς και γυναικείους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και τους ζητήθηκε να ζωγραφίσουν τους αγαπημένους τους ήρωες για την 5η κινητικότητα στην Πολωνία με θεματική την «Ανισότητα των δύο Φύλων» του προγράμματος Erasmus+ «Ο Μικρός Πρίγκιπας Αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους Φίλους του σε μια Γη γεμάτη Προκλήσεις». Είναι προφανές ότι η καλλιτεχνική τους έκφραση βασίστηκε και επηρεάστηκε από το φύλο τους. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί ανδρικοί αλλά και γυναικείοι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που προτιμούνται και από τα δύο φύλα.

Erasmus+ (2020-2023) - Advertisement on Gender Inequality - Διαφήμιση για την Ανισότητα των Δύο Φύλων

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smSecond grade students of Neo Rysio Primary School created and acted out an advertisement for a kind of duster called “TWIFTER” for the 5 th mobility to Poland on “Gender Inequality” of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”. The ad emphasizes on the old-fashioned idea of “women cleaning the house and men just watching them without giving a hand”. What is finally conveyed is that things tend to change. There are two videos because there is double casting.

Μαθητές της Β1 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου δημιούργησαν και έπαιξαν σε μια διαφήμιση για ένα είδος ξεσκονόπανου που ονομάζεται “Τουίφτερ” για την 5η κινητικότητα στην Πολωνία με θεματική την “Ανισότητα των δύο Φύλων” του προγράμματος Εράσμους+ ”Ο Μικρός Πρίγκηπας Αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους Φίλους του σε μια Γη γεμάτη Προκλήσεις”. Η διαφήμιση δίνει έμφαση στην παλιομοδίτικη ιδέα ότι “Οι γυναίκες καθαρίζουν το σπίτι και οι άντρες απλώς τις κοιτάνε χωρίς να τις βοηθάνε”. Το μήνυμα που τελικά περνάει η διαφήμιση είναι ότι τα πράγματα τείνουν να αλλάξουν. Τα βίντεο είναι δύο γιατί είχαμε διπλές διανομές ρόλων.

Erasmus+ (2020-2023) - Outstanding Greek Women - Εξέχουσες Ελληνίδες

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023

Logo erasmus 2020 smStudents of Neo Rysio Primary School made a research on “Outstanding Greek Women” of the last three centuries and made two posters with their pictures and some information about their exceptional lives throughout centuries for the 5th mobility to Poland on “Gender Inequality” of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”.

1678279485218-sm
1678279610453-sm
1678279485218-sm
1678279610453-sm

Μαθητές του Δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου έκαναν έρευνα για «Εξέχουσες Ελληνίδες» τους τρεις τελευταίους αιώνες και δημιούργησαν δύο αφίσες με τις φωτογραφίες τους και κάποιες πληροφορίες για τις ξεχωριστές ζωές που έζησαν με αφορμή την 5η κινητικότητα στην Πολωνία και με θέμα «Ανισότητα των φύλων» για το πρόγραμμα Erasmus+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις».

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2023

psNRysiou Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ» που στοχεύει στην ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών μέσα από τη συμμετοχή και τη μεταξύ τους συνεργασία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22/02/2023, σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, από τον Ερυθρό Σταυρό με ομιλήτρια την κα. Ευγενία Τριανταφυλλίδου.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί και η παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκομένων, αφού χαρακτηριζόταν από σαφήνεια, ποικιλία θεματολογίας και παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας, αποκομίζοντας τα ευμενή σχόλια γονέων και εκπαιδευτικών που την παρακολούθησαν.

 

1677128952208
1677128993503
1677128993530
1677128993546

Συμμετοχή στην ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2023

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2023

psNRysiouΤο σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην ημέρα ασφαλούς διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

SaferInternet4Kids-2023-sm

 

Erasmus+ (2020-2023) - Visit of Partner Schools to Croatia - Επισκέψεις των Εταιρικών Σχολείων στην Κροατία

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smA group of two teachers and four children from Neo Rysio Primary School visited Croatia from 30th January to 3rd February 2023 in terms of the fourth mobility of the ERASMUS+ PROJECT “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” to Croatia. The children were hosted by families in Zrnovnica, in Croatia and participated in activities during the schedule in this school in which they practiced the English Language and acquired social bonds with children from Croatia and other countries such as Ireland, Spain, Poland and Italy who were also hosted by local families.

During an event, all countries presented the outcome of their effort for the third topic about “Screen Addiction” and discovered the fourth capsule about “Gender Inequality”. The partners brought some questions back to their countries to work on and present their answers to the next mobility to Poland.

In their free time they visited Split, Krka Waterfalls, Sibenik and Kliss fortress.

IMG-20230131-WA0009
IMG-20230131-WA0011
IMG-20230201-WA0019

Την εβδομάδα 30 Ιανουαρίου - 3 Φεβρουαρίου 2023, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στα πλαίσια της τέταρτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Κροατία και συγκεκριμένα σχολείο που βρίσκεται στη Zrnovnicaτης Κροατίας. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Κροατία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες της περιοχής.

Σε μια εκδήλωση όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους από τη τέταρτη θεματική ενότητα για τον εθισμό στις οθόνες και ανακάλυψαν το περιεχόμενο της πέμπτης κάψουλας με θέμα την ανισότητα των δύο φύλλων. Οι εκπρόσωποι των χωρών πήραν μαζί τους ερωτήματα για να τα επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο επόμενο ταξίδι στην Πολωνία.

Στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στο Split, στους καταρράκτες Krka, στο Sibenikκαι στο φρούριο Kliss.

 

Erasmus+ (2020-2023) - Completion of the 4th Capsule Activities - Ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της 4ης Ενότητας

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smWe have completed the fourth capsule activities of the ERASMUS+ project about addiction to screens.

Many students of our school took part in the activities and acquired awareness on the topic. The activities are described in the following video which our students are going to present to our partners in Croatia during the 4th mobility.

Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες που αφορούσαν την τέταρτη ενότητα του προγράμματος ERASMUS+ για τον εθισμό στις οθόνες.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν πολλά από τα τμήματα του σχολείου μας και πολλά ήταν τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη γνώση του θέματος. Οι δραστηριότητες περιγράφονται στο παρακάτω βίντεο το οποίο οι μαθητές μας πρόκειται να παρουσιάσουν στους εταίρους μας στην Κροατία κατά τη διάρκεια της 4ης κινητικότητας.

 

Erasmus+ (2020-2023) - Rap Song on Screen Addiction - Ραπ Τραγούδι για τον Εθισμό στις Οθόνες

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smB1 class students, to our great surprise, wrote the lyrics for a rap song on screen addiction for the 4th mobility of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”, and performed it in their own way. These are the lyrics in English and you can enjoy it performed in Greek by our young stars.

Οι μαθητές της Β1 τάξης του σχολείου μας, προς μεγάλη μας έκπληξη, έγραψαν τους στίχους για ένα ραπ τραγούδι σχετικό με τον εθισμό στις οθόνες με αφορμή την 4η κινητικότητα στην Κροατία για το πρόγραμμα Erasmus+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις», και το τραγούδησαν με το δικό τους τρόπο. Στο βίντεο θα βρείτε τα λόγια στα Αγγλικά και έπειτα την εκτέλεση του τραγουδιού στα ελληνικά από τα παιδιά.

Erasmus+ (2020-2023) - Drawings about the Addiction to Screens - Ζωγραφιές για τον Εθισμό στις Οθόνες

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smE3 class students expressed themselves artistically drawing pictures and writing slogans about screen addiction for the 4th mobility of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”.

20230119_215714510
20230119_215738713
20230119_215807526

Οι μαθητές του Ε3 του σχολείου μας εκφράστηκαν καλλιτεχνικά ζωγραφίζοντας και γράφοντας σλόγκαν με αφορμή την 4η κινητικότητα στην Κροατία για το πρόγραμμα Εράσμους+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις»,

Erasmus+ (2020-2023) - Posters on Screen Addiction - Αφίσες για τον Εθισμό στις Οθόνες

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smAnother type of artistic expression for the students of E1 class on the topic “Addiction to Screens” and due to the 4th mobility of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” is the creation of posters including magazine pictures, children’s drawings and slogans.

20230120_185355107
20230120_185514832
20230120_185717860
20230120_190139286

Ένα άλλο είδος καλλιτεχνικής έκφρασης από τους μαθητές της Ε1 τάξης του σχολείου μας πάνω στο θέμα «Εθισμός στις οθόνες» και με αφορμή την 4η κινητικότητα στην Κροατία για το πρόγραμμα Erasmus+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις», είναι η δημιουργία αφισών που περιλαμβάνουν εικόνες από περιοδικά, ζωγραφιές των παιδιών και σλόγκαν.

Erasmus+ (2020-2023) - Say NO to screen! - Πες ΟΧΙ στην οθόνη!

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smThe issues raised after the opening of the 4th capsule of the Erasmus+ project “Little prince embracing his European friends on challenged Earth” were extremely interesting for the pupils of 6th grade.

It is common knowledge that addiction to screens has become a major problem particularly after the Covid19 pandemic.

After being informed about the phenomenon and its consequences on today’s society, pupils designed and developed a banner, which they put up on the Erasmus corner of our school, and a leaflet, which they distributed to the pupils in our school, with tips and advice for them and their families on how to handle extreme screen exposure. However, in order to support the idea that technology is also a useful tool, we used a QR code, which non competent English language speakers can scan and listen to these tips and advice in Greek.

All in all it was a successful activity which we really enjoyed creating and applying.

20230117_120752530
20230117_120828124
20230117_120910614
20230117_121026201
leaflet

Ο προβληματισμός που τέθηκε μετά την έναρξη της 4ης ενότητας του προγράμματος Erasmus+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις» ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρων για τους μαθητές /τριες της 6ης τάξης.

Είναι ευρέως γνωστό ότι ο εθισμός στην οθόνη έχει εξελιχθεί σε ένα μείζον πρόβλημα ιδιαιτέρως μετά την πανδημία Covid19.

Κατόπιν εξερεύνησης και ενημέρωσης σχετικά με το φαινόμενο του εθισμού στις οθόνες και τις συνέπειές του στην σύγχρονη κοινωνία, οι μαθητές/τριες σχεδίασαν και έφτιαξαν ένα πανό το οποίο ανάρτησαν στην γωνία Erasmus του σχολείου, όπως επίσης και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο μοίρασαν σε μαθητές του σχολείου μας με οδηγίες και συμβουλές γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε την υπερβολική έκθεση στις οθόνες. Και για να αναφερθούμε και στα οφέλη της τεχνολογίας, χρησιμοποιήσαμε ένα κωδικό QR, ο οποίος αν σαρωθεί από το κινητό θα ακουστούν οι οδηγίες και οι συμβουλές στα ελληνικά.

Συνολικά ήταν μια επιτυχημένη δράση στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων χορηγεί βιντεοπροβολείς (projectors) στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2023
parentsΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας χορήγησε τέσσερις (4) βιντεοπροβολείς για τις τάξεις, που θα αντικαταστήσουν αυτούς που είχαν χαλάσει και έχουν αποσυρθεί. Η πλειονότητα των χρημάτων συγκεντρώθηκε από το χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε από εκπαιδευτικούς του σχολείου σε συνεργασία με γονείς και τα κάλαντα που είπαν οι μαθητές/τριες του Ε2. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποδόθηκαν στο Σύλλογο Γονέων για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Ο Δ/ντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη βοήθεια που προσφέρουν στο σχολείο.

projector

Erasmus+ (2020-2023) - Information about the risk of screen addiction - Ενημέρωση για τον κίνδυνο εθισμού στις οθόνες

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smA representative of the Cyber Crime Unit of the Greek Police Department visited Neo Rysio Primary School on Wednesday 11th January to inform 5th and 6th grade students about the dangers associated with the internet, the social media and generally the addiction to screens. The invitation is strongly related to the 4th mobility of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” and the topic “Addiction to Screens”.

IMG-015136678
IMG-162016786
IMG-202301111
IMG-393610346
IMG-713161538

Εκπρόσωπος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφθηκε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου το σχολείο του Νέου Ρυσίου για να ενημερώσει τους μαθητές για τους κινδύνους που εγκυμονεί η ενασχόλησή τους με το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα ο εθισμός τους στις οθόνες. Η πρόσκληση έγινε με αφορμή την 4η ενότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth» που ασχολείται με το μείζον θέμα του «εθισμού στις οθόνες».

Erasmus+ (2020-2023) - Survey: Addictions to screens - Έρευνα: Εθισμός στις οθόνες

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2023

Logo erasmus 2020 smStarting our activities for the fourth capsule on “Addiction to Screens” of the Erasmus+ project “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”, fifth and sixth grade students of Neo Rysio Primary School filled in a questionnaire about their personal habits while using mobile phones and social media, watching TV and spending time in front of computers.

The questions were prepared and sent to us by a team of partners in charge. The students had the opportunity to think about the issue and realize the seriousness of their behavior and the consequences they have to face. The results, however, are extremely interesting and encouraging, showing that primary school students in Greece are still not so much addicted to screens and prefer spending time with friends and relatives.

Results - Αποτελέσματα

Αρχίζοντας τις εργασίες μας για την τέταρτη ενότητα που αφορά τον «Εθισμό στις οθόνες» του προγράμματος Erasmus+ «Ο μικρός πρίγκιπας αγκαλιάζει τους Ευρωπαίους φίλους του σε μια γη γεμάτη προκλήσεις», οι μαθητές/τριες της πέμπτης και έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για τις προσωπικές τους συνήθειες σε σχέση με τη χρήση κινητών τηλεφώνων, της τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι ερωτήσεις σχεδιάστηκαν και στάλθηκαν σε εμάς από μια ομάδα εταίρων που ανέλαβαν το συγκεκριμένο εγχείρημα. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στο θέμα και να αναλογιστούν τη σοβαρότητα των αποτελεσμάτων της συμπεριφοράς τους που σε τελική ανάλυση θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι οι μαθητές του δημοτικού στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα τόσο πολύ εθισμένοι στις οθόνες και προτιμούν περισσότερο να περνούν ποιοτικό χρόνο με συγγενείς και φίλους.

Erasmus+ (2020-2023) - Student presentation on refugees - Παρουσίαση για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2022

Logo erasmus 2020 smStudents for Neo Rysio Primary school present the results of their survey conducted for the topic of the 3rd capsule “Refugees“. They provided information about the situation in Europe and the history of the refugees in their own country.

Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου παρουσιάζουν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν με θεματολογία «Πρόσφυγες» που αφορά την 3η ενότητα του προγράμματος ERASMUS+. Παρείχαν πληροφορίες για την κατάσταση στην Ευρώπη και την ιστορία των προσφύγων στη χώρα τους.

Χριστουγεννιάτικες Δραστηριότητες στο Πλαίσιο της Γαλλοφωνίας

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2022

psNRysiouΣτο πλαίσιο της πολυγλωσσίας εφαρμόζουμε πρακτικές ενεργητικής εμπλοκής των παιδιών σε δραστηριότητες που τους φέρνουν σε επαφή με την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα με στόχο τη γλωσσική τους εξέλιξη αλλά και την κοινωνικοποίηση τους Η ανταλλαγή μηνυμάτων και ευχών είναι μια καλή ευκαιρία  επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους μαθητές από σχολεία διαφορετικών περιοχών αλλά και χωρών. Με αυτό το σκεπτικό οι μαθητές της έκτης κατασκεύασαν τις δικές τους κάρτες Χριστουγέννων με ευχές στα γαλλικά τις οποίες στείλανε στα σχολεία της περιοχής σε μαθητές των γαλλόφωνων σχολείων.

Επίσης ζωγράφισαν τα δικά τους ξωτικά στα οποία έδωσαν το δικό τους πρωτότυπο όνομα και διάφορες μαγικές ιδιότητες ,μια ευχάριστη και χρήσιμη δραστηριότητα που βοηθά τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν την κοινωνικό-πολιτισμική διάσταση της γλώσσας και να προσεγγίσουν την πολυγλωσσία και διαπολιτισμικότητα ως μια θετική κοινωνική πραγματικότητα.

20221219-174219208
20221219-174222943
20221220-214546310
20221220-214553437
20221220-214612234

LES LUTINS DE NOËL (ΤΑ ΞΩΤΙΚΆ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Εδώ και χιλιάδες χρόνια τα ξωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην παράδοση των ανθρώπων παγκοσμίως και αναφέρονται σε αστικούς θρύλους καθώς και σε πολλά βιβλία. Το κυρίαρχο στοιχείο τους είναι η μαγεία Είναι αγαπητά πλάσματα ανεξάρτητα από τι ρόλο έχουν κακό η καλό. Οι Σκανδιναβοί πίστευαν ότι υπήρχαν οικόσιτα νάνοι -ξωτικά τα οποία προστάτευαν τα σπίτια των ανθρώπων από καθετί σατανικό. Στη Γαλλία τα ξωτικά του Αη-Βασίλη (les lutins de Noël) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις παραδόσεις και τις δοξασίες των περιοχών όπως le Berry, la Normandie και la Picardie.

Erasmus+ (2020-2023) - Completion of the 3rd Capsule Activities - Ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων της 3ης Ενότητας

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 21 Δεκέμβριος 2022

Logo erasmus 2020 smWe have completed the 3rd capsule activities of the ERASMUS+ project about refugees. Students conducted a survey on current wars, like the war of Syria and the refugees. They provided information about the situation in Europe and the history of the refugees in their own country. The activities aimed at addressing social inclusion making pupils think about them and getting ideas on how their lives can be improved. Students also created posters, sung songs and received answers on a questionnaire in order to make people aware of this problematic, creating an Awareness Campaign AGAINST war and FOR the peace and the rights of the refugees.

Ολοκληρώσαμε τις δραστηριότητες που αφορούσαν την 3η ενότητα του προγράμματος ERASMUS+ για τους πρόσφυγες. Οι μαθητές διεξήγαγαν έρευνα για τους τρέχοντες πολέμους, όπως ο πόλεμος της Συρίας και οι πρόσφυγες. Παρείχαν πληροφορίες για την κατάσταση στην Ευρώπη και την ιστορία των προσφύγων στη χώρα τους. Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην αντιμετώπιση της κοινωνικής ένταξης ευαισθητοποιώντας τούς μαθητές έτσι ώστε να οραματιστούν ένα ειρηνικό μέλλον. Οι μαθητές δημιούργησαν επίσης αφίσες, τραγούδησαν τραγούδια και έλαβαν απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για αυτό το πρόβλημα, δημιουργώντας μια Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης ΕΝΑΝΤΙΟΝ του πολέμου και ΥΠΕΡ της ειρήνης και τα δικαιώματα των προσφύγων.

Erasmus+ (2020-2023) - Visit of Partner Schools to Ireland - Επισκέψεις των Εταιρικών Σχολείων στην Ιρλανδία

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2022

Logo erasmus 2020 smA group of two teachers and three children from Neo Rysio Primary School visited Ireland from 28th November to 2nd December in terms of the third mobility of the ERASMUS+ PROJECT “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” to Ireland. The children were hosted by families in Killarney, in the southwest of Ireland and participated in activities during the schedule in this school in which they practiced the English Language and acquired social bonds with children from Ireland and other countries such as Croatia, Spain, Poland and Italy who were also hosted by Irish families.

During an event, all countries presented the outcome of their effort for the third topic about “Refugees” and discovered the fourth capsule about “Addiction to screens”. The partners brought some questions and a survey back to their countries to work on and present their answers to the next mobility to Croatia.

In their free time they visited Mucross House, Torc Waterfalls and Ross Tower which are in Killarney’s National Park, as well as Liebherr crane factory. There was also a day excursion to Inch beach, to Dingle, to Slea Head and to a 4.000 year old pre-historic stone settlement.

20221203_220308634
20221203_220440938
20221203_220448511
20221203_220804556

Την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε στα πλαίσια της τρίτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” την Ιρλανδία και συγκεκριμένα σχολείο που βρίσκεται στοKillarney της νοτιοδυτικής Ιρλανδίας. Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από ιρλανδικές οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ιρλανδία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Κροατία, Ισπανία, Πολωνία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε ιρλανδικές οικογένειες.

Σε μια εκδήλωση όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους από τη τρίτη θεματική ενότητα για τους πρόσφυγες και ανακάλυψαν το περιεχόμενο της τέταρτης κάψουλας με θέμα τον εθισμό στις οθόνες. Οι εκπρόσωποι των χωρών πήραν μαζί τους ερωτήματα για να τα επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο επόμενο ταξίδι στην Κροατία. Επίσης τα παιδιά πρέπει να απαντήσουν στις ερωτήσεις μιας έρευνας για να διεξαχθούν αποτελέσματα για τον εθισμό τους στις οθόνες.

Στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στο MacrossHouse, στους καταρράκτες Torcκαι στο RossTower τα οποία βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο στα Killarney, καθώς επίσης και σε εργοστάσιο με γερανούς της Liebherr. Ακολούθησε μία ημερήσια εκδρομή στην παραλία Inch, στο παραλιακό θέρετρο Dingle, στο SleaHead και σε έναν προϊστορικό πέτρινο οικισμό 4.000 ετών.

Ενημέρωση ΚΑΡ.Π.Α.

Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2022

psNRysiou Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, έγινε ενημέρωση ΚΑΡ.Π.Α. (Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση), στους μαθητές και στις μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου μας από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του "Συλλόγου Αγάπης Βασιλικής Κόμνου". Η συγκεκριμένη δράση στόχευσε στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της καρδιακής ανακοπής και την εκπαίδευση τους στην παροχή πρώτων βοηθειών. Οι μαθητές ασκήθηκαν πρακτικά με τη χρήση προπλασμάτων και λούτρινων παιχνιδιών και υπέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης.

received_673061377502561
received_811686116777335
received_673061377502561
received_811686116777335

Erasmus+ (2020-2023) - 2nd Grade Students Draw ans Sing for the Refugees - Οι μαθητές/τριες της Β' τάξης ζωγραφίζουν και τραγουδούν για τους Πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2022

Logo erasmus 2020 sm2nd grade students of Neo Rysio Primary school, during the 3rd capsule of Erasmus+ Project, watched an educational video ((https://encrypted-vtbn0.gstatic.com/video?q=tbn:ANd9GcTIyvAYzSYnWQVbcn5-K_kG1ZZYUDldECZo_Q)) about the story of Peace. They created their own drawings on the paper about what mostly impressed them about the story and sang Dionisios Solomos poem about refugees “Xanthoula”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέου Ρυσίου, κατά τη διάρκεια της 3ης ενότητας του προγράμματος Erasmus+, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό βίντεο για την ιστορία της Ειρήνης (https://encrypted-vtbn0.gstatic.com/video?q=tbn:ANd9GcTIyvAYzSYnWQVbcn5-K_kG1ZZYUDldECZo_Q).

Απέδωσαν στο χαρτί ό,τι τους έκανε εντύπωση από την ιστορία και τραγούδησαν το μελοποιημένο ποίημα του Διονύσιου Σολωμού «Η Ξανθούλα» που μιλάει για την προσφυγιά.

1669195853334
221123_111750
1669195853334
221123_111750

Εκδήλωση Επετείου Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2022

polytexneioΤην Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' τάξης, διοργάνωσαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους τα γεγονότα του Νοεμβρίου 1973 σε μια εκδήλωση τιμής για τους νεκρούς και τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος, αποκορύφωμα του οποίου υπήρξε το Πολυτεχνείο, αλλά και όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίστηκαν για την δημοκρατία.

1668893802971
1668893803048
1668893803065
1668893931192
1668893931210
1668893931271
1668893931290
1668893931311